STŘÍBRNÁ HOREČKA V KUTNÉ HOŘE

14. 07. 2017, 19:00

Perioda opakování: 1 týden (22. 07. 2017, 17:21)

Večerní netradiční prohlídky Vlašského dvora, mincovny a Muzea středověkých mučicích nástrojů. Prohlídky zakončeny slavnostní popravou. Večerní prohlídkou s průvodci v dobových kostýmech, umocněnou dobovou scénou, se rázem ocitnete v dobách dávného středověku. Děj nám přiblíží stříbrné město, královskou mincovnu s ražbou mincí a dychtivost po stříbrném pokladu, na což navazuje dopadení hledaného lapky a zloděje královského stříbra v muzeu Odhalení temné tváře Kutné Hory. Závěrečným bodem bude pak výslech a doznání obviněného a následná Slavnostní poprava odsouzeného, dle Manuálu práva útrpného. Upozornění: Celá večerní netradiční prohlídka je pojatá, i přes reálnost divadelní produkce, jako zábavná a tudíž bez známek násilí a krveprolití.

Před prohlídkou budou probíhat na nádvoří Vlašského dvora koncerty, pokaždé v různém žánru se vstupem zdarma - program na www.MuzeumB.cz.

Doba trvání: cca 1,5 hod.

Vstupné: základní – 197 Kč, snížené (děti, senioři) – 149 Kč; max. kapacita: 50 osob; www.MuzeumB.cz, www.pruvodcikutnahora.cz.

2141-stribrna-horecka-v-kh.jpg

Typ: Jiná akce

Místo konání: Vlašský dvůr

Web: http://www.kutnohorskeleto.cz